2018. jún 07.

A Nasa Találát valamit a Marson!

írta: hirturmix
A Nasa Találát valamit a Marson!

curiosity-1.jpg

Amit biztosan tudunk: a Curiosity marsjáró alig két hete egy új technikával kezdett el fúrni a vörös bolygón, most pedig az amerikai űrügynökség hirtelen összehívott egy rendezvényt, amin valamilyen bejelentésre készülnek a Marssal kapcsolatban. Izgi.

Annál is izgibb, mert az Inverse a bejelentésen résztvevők névsora alapján arra következtet, hogy a NASA az élet nyomaira bukkanhatott, hiszen a megívottak között ott van Jen Eigenbrode is, akinek a szakterülete a biogeokémia. Ez a tudományág pedig a bioszféra és az élő szervezetekből eredő anyagok kutatásával foglalkozik.

Egy ilyen felfedezés nem is lenne annyira váratlan, figyelembe véve a Curiosity eddigi karrierjét, aminek során többek között víz nyomaira bukkant a bolygón, majd kőzetek elemzéséből kiderítette, hogy a Marson valamikor oxigén is volt.
Ettől függetlenül sokkal valószínűbb, hogy a NASA valami olyasmit talált, ami ugyan a Mars kutatása szempontjából nagyon jelentős felfedezés, a mi hétköznapjainkat viszont nem fogja különösebben felforgatni. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mit talált a Curiosity, akkor este nyolctól a NASA honlapján élőben követheted a nagy bejelentést.

 

Forrás: http://player.hu

Szólj hozzá

tudomány technika nasa mars érdekesség világűr